Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Не лізь! Уб'є

April 6, 2017

До реанімаційного відділення Новокаховської районної лікарні потратив молодик з тяжкою електротравмою – численними опіками рук та обличчя. Як виявилося пізніше, два товариші в полюванні за легкою здобиччю «полізли» до трансформаторної підстанції, яка знаходиться під напругою, за деталями із кольорового металу. І в саме той момент, коли почали розпил металевих частин і отримали тяжкі ураження струмом. Один із горе – злодіїв втік, залишив свого друга напризволяще, інший потрапив до лікарні у надто тяжкому стані.

Адже не дарма на будівлі трансформаторної підстанції зображено попередження про небезпеку. «Не лізь. Уб’є». І кожна розсудлива людина знає, що електричний струм здатний перетворити тіло людини в череп та кістки. Однак, знаходяться любителі дарівщини, які для того, щоб придбати дозу наркотиків або пляшку горілки, ігнорують попередження та безстрашно лізуть до трансформаторних підстанцій, які знаходяться під високою напругою, ризикуючи здоров’ям та життям.

Після того, як злодій-невдаха «засвітився» в прямому сенсі слова, стан його залишається складним. Молодик, відверто кажучи, народився в сорочці, бо після такого удару електричним струмом мало хто залишається живим.


 

Нагору